zondag 21 december 2014

muts

Een muts  van zelf geverfde wol. Klaar in een paar uurtjes. Patroon afgeleidt van de visserstruien. echter na het wassen kwam er nog veel rode verfstof uit. Gelukkig zit er toch nog kleur in.
Dit was de geverfde wol. alle rood/oranje is eruit gespoeld.

de langste nacht

Vannacht de langste nacht van het jaar.


Verdriet is drie sokken
of 1 te wenig
of 1 teveel
altijd is er 1 alleen

maandag 15 december 2014

Midwinterwol 2014

Voor een heel jaar voldoende spinvoer, leesvoer, leuke ontmoetingen en helemaal volgezogen met ideeën! Wat was het genieten!
Heb mijn kleurtjes aangevuld bij Meervilt ongeveer 2000 gram. Ik kan dus weer even vooruit. Het boek gekocht van Carla Meijssen -  Lekker warm over Twijnend breien. Of eigenlijk  gekregen bij tijdschrift Handwerken zonder grenzen. Abonnement voor twee jaar: 65 euro en een gratis boek. ( volgens mij normaal 35 euro) Prachtig boek en de wol, links om gesponnen, zit al op het spinnewiel. Ik heb twee spoelen gekocht dus kan nu meerdere projecten tegelijk. De wol heb ik gekocht bij volgens mij bij wollig. Wol is van hampshire down. Eens kijken of dit een mooi schaap is om ooit zelf eens aan te schaffen voor de wol.
Dan nog een viltmat om droog te vilten en guimp met haaknaald. Twee nieuwe onderwerpen waar ik geen ervaring mee heb en dus ga ontdekken in 2015.
Twee oude handwerkboekjes. Eén over haken en één over breien. Past dus precies. Tjonge wat een mooie dag. Bij lowlands de spoelen en bij Iboy's mohair nog 300 gram gemengde gekleurde wol. Op de foto blauw in werkelijkheid veel mooier.
Bij lowlands nog 18! bollen garen voor 1 euro per suk. Tja soms doe je wat. Voor het eerst zolang ik spin bolletje wols gekocht. En dat is nu precies drie jaar.


dinsdag 9 december 2014

sokken van sinterklaas

Drie paar sokken voor mijn drie mannen. Zo zachtjes aan krijg ik het sokken brei onder de knie. De mannen waren blij en ze zijn al gedragen. Voor mij een goed teken.
De bruinachtige zijn zelf geverfd en de gestreepte van een trui. Deze trui ooit eens gekocht jaren geleden tweede hands en nu uitgehaald. Tja wie wat bewaard heeft wat!

maandag 8 december 2014

Midwinterwol

Nog 5 nachten slapen en dan is het eindelijk zover! Mijn woldag, helemaal uitleven en uren lang kijken, genieten en voelen. Hoeveel geld ga/kan ik uit geven.
Kijk op de website. Hou je van wol,spinnen, breien of haken? Dan mag  je dit niet missen.




http://www.midwinterwol.nl/page/start